WESTBANK

1/10

Hebron

February, 2011
A day in the occupied territories

"Truth and forgiveness are the only solution for the Middle East. The challenge, especially between Israelis and Palestinians, is not to find the solution. The challenge is to be the first courageous enough to embrace it."  
(Mosab Hassan Yousef)

Hebron. Een van mijn kostbaarste herinneringen. Samen met twee vrienden reisde ik af naar conflictgebied. We hadden geen idee wat ons te wachten stond, al geloofden we zelf graag van wel. Ik was net drie maanden achttien toen ik me besloot te bemoeien met een van de diepst gewortelde conflicten ter wereld. Wist ik veel dat deze reis de richting zou bepalen van de jaren die voor mij zouden volgen. Destijds was de keuze om de Palestijnse gebieden te bezoeken niet meer dan mijn eigen grenzen opzoeken en mijn ouders de kast op te jagen. Nu, heel veel jaar later, weet ik dat ik met mijn bezoek aan dit stukje absurde wereldpolitiek een deur heb geopend die ik nooit meer voor mezelf heb kunnen sluiten. Alhoewel ik in het begin dacht wereldpolitiek tot in de puntjes te kunnen begrijpen, weet ik nu dat deze gedachte niks meer betekende dan onwetendheid. 

Bovenstaande foto's illustreren een eenzijdig beeld van een miljardzijdig conflict. Het is niet mijn persoonlijke benadering ervan, deze heb ik namelijk niet. Over de jaren heen heb ik ondekt dat de mensen met de grootste mond het minst weten. Meningen, vooral in dit conflict, zijn de grootste obstakel op de weg naar vrede.

© 2017 by Jaleesa Greening

  • Black Instagram Icon